Folkemødet holder kursen

Sten-Knut

Det maritime betyder meget for både Korsør og Danmark. Derfor er det vigtigt, at kursen for folkemødet holdes, så det kan udvikle sig yderligere de kommende år. Det mener byrådsmedlem i Slagelse Kommune og medlem af folketinget, Sten Knúth, som er en af idemændene bag folkemødet

Sten Knúth har været medlem af byrådet i Slagelse Kommune siden 2006, og i perioden 2014 – 2018 var borgmester. Det var i den periode, at byrådet satte et arbejde i gang om, hvad der skulle ske med Korsør. En del af det projekt var for eksempel restaureringen af Halvskov Færgehavn.

”Jeg har altid forbundet Korsør med det maritime og har haft et stærkt hjerte for den sammenhæng. Flådestationen er en del af byen, og da Søfartsstyrelsen også flyttede til, blev Korsør yderligere styrket på det maritime område. Da vi for nogle år siden begyndte at forme tankerne om et maritimt folkemøde for hele Danmark var det derfor helt oplagt, at et sådant skulle kaste anker i Korsør,” siger Sten Knúth.

Når han ser på programmet for i år, synes Sten Knúth bestemt, folkemødet udvikler sig i den rigtige retning. Aktiviteterne ser både spændende og rigtige ud. Og fremover kan han godt se folkemødet udvikle sig endnu mere med både nye og kendte temaer.

”De maritime uddannelser og erhverv er mindst ligeså pressede som erhvervsuddannelserne, men der er ikke samme grad af opmærksomhed på dem. Derfor skal folkemødet holde fast i det allerede store fokus på uddannelse og rekruttering. Næste år kan vi for eksempel have en ambition om at få mange flere virksomheder og uddannelsesinstitutioner med.”

I dag handler folkemødet allerede om meget mere end de traditionelle maritime erhverv, da debatterne også fokuserer på maritim teknologi, kyst- og naturturisme, forholdet mellem bolig og erhverv på vores havne, sejlads som dannelse etc. Alligevel kan Sten Knúth godt se de kommende maritime folkemøder brede sig yderligere, når det kommer til debatemner og aktiviteter.

”Jeg kan for eksempel godt se et maritimt folkemøde med mere fokus på bæredygtighed og klima. Hvad gør vi med det brændstof skibene sejler på, hvordan udnytter vi havets ressourcer bedre og så videre. Fiskeri og fødevarer og også emner, folkemødet kan behandle.”

Hvordan folkemødet så får plads til det alt sammen kan løses ved at brede sig på en anden måde. Folkemødet må nemlig også gerne vokse fra en til to dage, mener Sten Knúth, der allerede har kalenderen tæt pakket med arrangementer til dette års folkemøde på lørdag.

DEL NYHED:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Danmarks Maritime Folkemøde

Modtag nyhedsbrev